Manuele Therapie

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van gewrichten. Bijvoorbeeld als u last heeft van een stijve rug, moeilijk overeind kunt komen, pijn heeft bij het lopen of bij het omdraaien en liggen in bed.

Ik heb mij gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van cliënten met klachten aan de wervelkolom, het bekken en de gewrichten in armen en benen. De therapie die ik geef bestaat onder meer uit manipulatie d.m.v. draai-, knik- en impulsbewegingen. Door de gewrichten te mobiliseren en de stand ervan te corrigeren, treedt er vrijwel direct verlichting van de pijn op en is een grotere mate van bewegingsvrijheid merkbaar.

Om te zorgen voor een structurele oplossing van uw klachten kijk ik verder dan de plek in het lichaam waar de pijn of de klacht zich manifesteert. Ik onderzoek andere gewrichten die voor disbalans in uw lichaam kunnen zorgen en ten grondslag kunnen liggen aan uw klachten of deze kunnen verergeren. Wat veel mensen niet weten is dat een vastzittend voetgewricht bijvoorbeeld voor heupklachten kan zorgen. Met uitsluitend behandeling van het heupgewricht zullen de klachten slechts tijdelijk verdwijnen. Om die reden vind ik het belangrijk om uw lichaam geheel na te kijken. Indien nodig leg ik kinesiotape aan ter ondersteuning van herstelproces. Het behandelprogramma bestaat verder uit instructies, adviezen en begeleiding.

Mijn streven is om u met zo weinig mogelijk behandelingen weer snel op de been te krijgen.

Veelvoorkomende klachten die ik behandel zijn:

  • Hoofd- en nekpijn;
  • Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen, pols & vingers;
  • Pijn in bovenrug met rib- en borstpijn, soms gecombineerd met kortademigheid;
  • Heup-, bekken- en S.I.-gewrichtsklachten;
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen & enkel;
  • Knieklachten (fibulakopje-klachten);
  • Bekkenscheefstand;
  • Frozen shoulder, tenniselleboog.

Om uw behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen adviseer ik u het volgende, dit is specifiek voor manuele therapie, myofasciale therapie, Dorn therapie en sportmassage:

* Drink na de behandeling voldoende ranja, fris, o.i.d om de afvalstoffen zo spoedig mogelijk uit het lichaam te werken.

* Doe rustig aan, na de behandeling.

* Til geen zware tassen of andere zware werkzaamheden.

* Doe rustig aan met sport.

* Houd er rekening mee dat er een lichamelijke reactie kan optreden van de 1e en of 2e behandeling, dit kunnen eventueel ook andere klachten zijn.

* Vermijd direct na de behandeling erg lange autoritten.