Dorn Therapie

Dorn Therapie

Dorn therapie

Dorn therapie is een manuele behandelmethode die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rug- en nekpijnklachten, ook als deze langere tijd aanwezig zijn, zonder ‘kraken’ verholpen worden.

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door scheefstand van het bekken en de wervelkolom.  Tijdens de behandeling worden eventuele scheefstand en gewrichtsblokkades gecorrigeerd. Veelal ervaart u direct een vermindering van uw pijnklachten in rug, nek en schouders, meer bewegingsvrijheid en verdwijnt uw hoofdpijn. Doordat de correctie verricht wordt tijdens een beweging van arm of been, wordt er door de behandelaar geen kracht of druk op de wervels uitgeoefend, maar schuiven deze tijdens de beweging vanzelf op hun plaats. Hierdoor is de Dorn therapie een zachte maar uiterst effectieve behandelmethode.

Beenlengteverschil kan bekken scheefstand, si-gewrichtspijn en verschoven wervels veroorzaken. Tijdens de behandeling begin ik met de correctie van eventueel aanwezig beenlengteverschil. Daarna ga ik verder met het SI-gewricht (sacro-iliacaal gewricht), vanuit hier ga ik de  wervelstand corrigeren. Indien nodig corrigeer ik de nek en kaak.

Na de behandeling kunt u enkele dagen last hebben van zogenaamde napijn. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de gecorrigeerde wervels in een andere stand staan en op bepaalde spieren een andere druk geven dan voorheen. Deze klachten nemen vanzelf af, het beste is om in beweging te blijven.

Voor een langdurig resultaat adviseer ik u om na de behandeling nog 2 à 3 keer terug te komen.

Om uw behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen adviseer ik u het volgende, dit is specifiek voor manuele therapie, myofasciale therapie, Dorn therapie en sportmassage:

* Drink na de behandeling voldoende ranja, fris, o.i.d om de afvalstoffen zo spoedig mogelijk uit het lichaam te werken.

* Doe rustig aan, na de behandeling.

* Til geen zware tassen of andere zware werkzaamheden.

* Doe rustig aan met sport.

* Houd er rekening mee dat er een lichamelijke reactie kan optreden van de 1e en of 2e behandeling, dit kunnen eventueel ook andere klachten zijn.

* Vermijd direct na de behandeling erg lange autoritten.